Венецуела няма да предостави възможност за безопасно напускане на  страната на

...
Венецуела няма да предостави възможност за безопасно напускане на  страната на
Коментари Харесай

Венецуела не пуска опозиционери, намерили убежище в аржентинското посолство

Венецуела няма да даде опция за безвредно  напускане на  страната на шестима помощници на опозицията, които са намерили леговище в аржентинското посолство в Каракас.

Това съобщи представител на ръководещата партия, представен от " Ройтерс ".

Високопоставени аржентински чиновници обявиха през май, че администрацията на президента Николас Мадуро се е отказала от обещанията от април да разреши на сътрудниците да изоставен. Опозицията твърди, че Мадуро се насочва към противници преди президентските избори през юли.

Правителството на десния либертариански президент на Аржентина Хавиер Милей, който води устен спор с Мадуро, щеше да ускори натиска по въпроса, споделиха публични източници. Те настояват, че шестимата помощници са във физическа заплаха, в случай че не изоставен страната.

" Натиск? Те няма да ни оказват напън ", сподели Диосдадо Кабело, вторият в командването на ръководещата социалистическа партия на Венецуела, в седмичната си телевизионна стратегия. Днес мисля, че излезе отговорът на държавното управление на Венецуела: отказано. Няма безвредно прекосяване за тези, които не обичат тази страна ", сподели Кабело.

Помощниците на опозиционния водач на Венецуела Мария Корина Мачадо желаеха леговище през март, откакто офисът на основния прокурор разгласи заповеди за арест против тях за скрит план.
 Мачадо прикани за интернационален напън върху Мадуро
Мачадо прикани за интернационален напън върху Мадуро

След като опозицията претърпя компликации при регистрацията на претендент за изборите във Венецуела

" Разговорите с държавното управление на Венецуела не престават, с цел да могат бежанците да отидат в заточение и да им бъде обезпечено безвредно прекосяване ", сподели Мануел Адорни, представител на президента на Аржентина, пред публицисти в четвъртък.

Мачадо, която отхвърли всевъзможни обвинявания в непозволено държание от нейния екип, , откакто възбраната ѝ да заема обществена служба беше доказана от Върховния съд.

Тя продължи акцията от името на записания претендент Едмундо Гонзалес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР